SVK DE HU EN
photo

Book your trip

Špeciál. ponuka od 16 €* Príchod:


* Odchod:* Dospelí:

Deti:


Information Office
Information Office
Ventúrska 9,
Zichy´s palace
Bratislava

tel:
+ 421-2-2070-7501

office@bratislava-info.sk

Reklama

Buszjáratok


Buszjáratok

A helyi buszközlekedést a városban a SAD társaság biztosítja. A www.eurolines.sk weboldalakon találhatók az információk a helyi és nemzetközi buszközlekedés szolgáltatásairól, melyet a SAD táraság és nemzetközi partnerei kiztosítanak be.A városi tömegközlekedést


A városi tömegközlekedést /MHD/ az autobuszok, trolibuszok és villamosok biztosítják...

A tömegközlekedés sűrű. A legtöbb járat reggel 5 órától éjfélig üzemel. Éjjel speciális éjszakai járatok közlekednek.

A városi tömegközlekedésre menetjegyet kell bebiztosítani. Ezt nem lehet megvenni a sofőrnél, szükséges megvenni az út előtt a buszmegállón az automatában vagy a kioszkban. Mivel nem lehet minden megállón menetjegyet kapni, ajánlatos ezeket előre beszerezni.

A jegyek érvényessége különbő: 10 percesek, 30 percesek és 60 percesek. A 10 perces jegy egy járatra alkalmas átszállás nélkül. Az idő az egyik megállótól a következőig a megálló menetrendjén van feltüntetve a bal szélső sarkán. Ezt az időt tartják mérvadónak a menetjegyellenőrzők is /az ellenőrök/, akkor is, ha az úton dugó keletkezne. Pozsony lakósai a speciális 1 éves, 3 hónapos, avagy az 1 hónapos bérletjegyeket részesítik előnyben.

A menetjegyet ajánlatos azonnal a felszállás után megjelölni. A jelölö berendezés az egész idő alatt működik, kivéve az időt, amikor felszáll a revízor. Az ellenőrök átmennek az egész járműn és minden utazótól érvényes menetjegyet követelnek. Amennyiben nincs érvényes utazási jegye, egészen 1400 koronás / 35 Euro/ bírságot kaphat. Amennyiben kutyával vagy poggyásszal utazik, erre külön jegyet kell venni.

Legajánlatosabb a turistáknak, akik a városi tömegközlekedést kívánják gyakrabban használni, a 24-órás vagy a 48-órás utazási jegy. Feljogosítja Önöket annyit utazni amennyit akarnak a városi közlekedés valamennyi formájával.©2005 BRATISLAVA TOURIST SERVICE s.r.o.
Všetky práva vyhradené.
Kontakty Podmienky inzercie
www.gsgroup.sk
BRATISLAVA TOURIST SERVICE s.r.o - Česky BRATISLAVA TOURIST SERVICE s.r.o - English BRATISLAVA TOURIST SERVICE s.r.o - Deutsch BRATISLAVA TOURIST SERVICE s.r.o - Pусский BRATISLAVA TOURIST SERVICE s.r.o - Français BRATISLAVA TOURIST SERVICE s.r.o - Español BRATISLAVA TOURIST SERVICE s.r.o - Italiano BRATISLAVA TOURIST SERVICE s.r.o - Slovensky